JPU Vrtić Naša radost – Herceg Novi

Za vrijeme zimskog raspusta dežurni vrtići u Bijeloj i Igalu

Preuzeto sa portala RTHN

Zbog manjeg broja djece u vrtićima tokom zimskog raspusta, Javna predškolska ustanova „Naša radost“ organizovala je rad u dvije vaspitne jedinice, u Bijeloj i Igalu.

Tamara Živanović, direktorica ove ustanove kaže da je za boravak u vrtiću tokom raspusta prijavljeno 170 djece.

– U Bijeloj se do sada pojavilo pedesetoro djece, a u Igalu je taj broj malo veći, oko 100 do 120 djece dolazi svakodnevno u vrtić. Ovakav režim rada važi do 22. januara, a potom se vraćamo na stari režim rada. Nakon zimskog raspusta djeca iz vrtića učestvovaće i ove godine u kostimima na cvjetnoj povorci, a pozvali su nas i na cvjetnu izložbu, tako da ćemo zaista biti sveprisutni što se tiče Praznika mimoze i svih manifestacija u okviru istog praznika, a planiramo i jedan maraton u  saradnji sa ragbi klubom iz Zelenike.

U Javnoj predškolskoj ustanovi „Naša radost“ iskoristiće vrijeme zimskog raspusta za radove kojim će poboljšati rad i uslove za boravak djece uvrtiću na Savini.

– Planiramo da za vrijeme zimskog raspusta na Savini uradimo ventilaciju u  vešeraju i neke izmjene na dječijim kupatilima, a svakako smo završili tender u vaspitnoj jedinici Bijela. Tu će se radovi završavati tokom ovog ljeta i trudićemo se da ta jedinica u Bijeloj bude prazna i da djeca ne borave tamo tokom ljetnjeg raspusta da bi svi radovi mmogli da se obave kako treba.

U vrtićima Javne predškolske ustanove „Naša radost“ za sada nema djece koja su inficirana virusom velikog kašlja ili gripa, kaže Živanović.

– U našim redovima još uvjek ne postoje, jer smo mi prije nego što je zabilježen jedan slučaj velikog kašlja u Herceg Novom bili u kontaktu sa epidemiološkom službom i već smo preduzeli sve potrebne korake da obezbjedimo djecu u vrtiću. Napravili smo bazu podataka djece koja nisu kompletno vakcinisana, tako da će, čim se pojavi prvi slučaj, ta djeca morati da se povuku iz vrtića. Zaista nema slučajeva, ali mi smo u svakom slučaju pripravni i na vezi smo sa epidemiološkom službom da preduzmemo sve moguće korake, poručila je Živanović.

Kako bi preventivno djelovali na širenje virusa velikog kašlja i gripa, u vrtićima Javne predškolske ustanove „Naša radost“ veliku pažnju posvećuju higijeni, podstiču djecu da češće peru ruke i trude se da sve bude na visokom nivou.