.

U okviru projekta "Oslikajmo ljubav", djeca vaspitne jedinice Topla , nastupala su u Dvorani park  sa plesnim koreografijama,  a najbolji radovi djece , među kojima su i djeca iz našeg vrtića, nagrađeni su poklonima od strane orgnizatora projekta.

  

Na  XII Međunarodnom dječijem karnevalu , koji je održan 09.05.2018.  u Herceg Novom , učestvovale su dvije starije grupe sa plesnim koreografijama "Budi uvijek dijete" i "Djeca rastu". 

U realizaciji i organizaciji djece vrtića Topla , učestvovale su vaspitačice : Nafija Kujović , Ljiljana Kandić, Tijana Samardžić i Sanja Mandić. 

Povodom novogodišnjih praznika 27.12.2017. održana je predstava “Čudesan put u Šarengrad” u realizaciji vaspitača i medicinskih sestara vrtića . Tradicionalno, svojom posjetom vrtiću,  novogodišnju bajku, mališanima uveličao je i Djeda Mraz .

 

 

"Kantice sprema i boje žute,

Pumpa oblake tmurne, 

Prosipa kišu ko iz rukava, 

Ne može vrabac mirno da spava, 

Ni vrana nije u boljem stanju, 

Traži skrovište u gustom granju.

Gladni ćućore zečići mali, 

Ova se jesen baš ne šali!"

 

Jesenju svečanost smo proslavili 4. Decembra 2017. Učestvovale su sve uzrasne grupe i na njoj su djeca  djeci poklonila stihove , recitacije, dramatizacije , ritmike i pjesme o jeseni....

 

Jež  

 

 

                                                                                                                                                                                                                           

 

 

Organizovane su takmicarske igre sa djecom po svim uzrasnim grupama, biranje najbolje predstavljene  maske. Ples pod maskama,ko ce bolje, ko ce vise, a ko brze...obiljezili smo dane Momoze u nasem gradu.

Cvijetnoj povorci povodom praznika Mimoze pridruzili su se i ovaj put, predškolci iz Bijele,Savine, Igala i Tople. Zajedničko predstavljanje djece, JPU "Naša Radost"- Plodovi našeg grada-, sa plesom pod maskama- (kamelije,grožđe,limuni,narandže,šipci kivi, smokvice.. 10.02.2017.)

U realizaciji i organizaciji djece vrtića Topla, učestovale vaspitačice: Slavica Brajović, Dragana Odalović, Andrea Rajič, Ljubica Tomanović, Nada Kovačević, Goca Kovačević i Tamara Živanović.

 


 

Svečani doček Nove godine u društvu "Luckastih jelkica" koje su nam u goste dozvale Djeda Mraza, svojom dobrotom, ljepotom i neizmjernom ljubavlju za pjesmu, ples i igru.

Pozorišna predstava: "Tri luckaste  jelkice" u realizaciji vaspitačica (Ljubica Tomanović, Ljiljana Kandić, Vesna Jaredić i Tamara Živanović), održana 27.12.2016.

                                                       

 

Gostovanjem roditelja u svim vaspitnim grupama, kroz male krativne radionice, pjesme i igre, obogatili smo još jednim iskustvom naša druženja i sardanju.

Tokom decembra mjeseca ( 14.15.16. 2016.) organizovana su zajednička druženja sa roditeljima u svim vaspitnim grupama.

 


 
Poigrali smo se jesenjim plodovima, zaigrali i zapjevali jesenje melodije.....

                                     

                                                                                                          

Već četvrtu godinu, u našem vrtiću, realizuje se projekat "Pripremni vrtić za RE djecu".

Cilj projekta je socijalna integracija i priprema za školu RE djece, koja nisu redovno pohađala vrtić.

Projekat je i ove godine realizovan u vrtiću na Toploj, od 30.maja i trajao je do 10.juna,2016.godine, u starijoj vaspitnoj grupi. Vaspitačice, realizatori projekta su Tijana Samardžić i Bosiljka Radanović. U realizaciji projekta je bio  uključen i romski asistent, radi prevazilaženja jezičke barijere. Asistent je bila Sanja Kovačević.

Rukovodilac projekta je dipl.psiholog u vrtiću Katarina Kokošar.

     

Završna priredba održana je 10.06.2016.godine

 

 

Još jednu generaciju predškolaca ispraćamo za jedan novi početak.

Završna priredba predškolaca, vaspitačice: Vesna Jaredić i Nikolina Samardžić, održana je 18.maja, 2016.godine.

Završna priredba predškolaca, vaspitačice: Tijana Samardžić i Bosiljka Radanović, održana je 19.maja, 2016.godine.

                                 Srećan Vam novi početak, dragi predškolci !

 

 

 U čast desetogodišnjice nezavisnosti Crne Gore, učetovali smo na prodajnoj izložbi ručnih radova - naša mala kuhinja- (kolačići,torte... sa simbolima Crne Gore), na trgu Nikole Đurkovića,10.05.2016.

                                                      

Igrokazi, recitacije, pjesme i kreativnost roditelja i djece obogatila je naša druženja. Tokom marta mjeseca, skoro u svim vaspitnim grupama organizovano je druženje sa roditeljima.

Mali manekeni...

Dođite djeco!

Dođite djeco u moj svijet

čeka vas more i galebov let!

Dođite djeco, barke Vas voze

počinje fešta i praznik mimoze!

                                           (vasp.Lj.Kandić)

   U vrtiću Topla organizovan je maskenbal za djecu (26.02.2015). Uz muziku i ples djeca su se predstavila sa svojim maskama. Organizovane su takmičarske igre: ko će brže, ko će više, ko će bolje...


 

 

    Šarena,vesela i nasmijana lica naših mališana, prisustovali su cvijetnoj povorci  povodom praznika mimoze (17.02.2015.). Između palmi, bršljenova i naranđži, zaigrali su već zreli šipci sa zlatnim krunicama na glavi. Dvadeset mališana predškolskih grupa uz organizaciju i kreaciju vaspitačica Tijane Samarđžić, Bosiljke Radanović,Vesne Jaredić i Nikoline Samarđžić, pod maskom "šipka", predstavili  plodove našeg kraja.

Uz defile jesenjih kostima, maski, korpi punih "voća", jesenjih šešira,"zlatnih" kruna "prinčeva" i "princeza"..."suncokreta" još punuh sjemenja, kroz pjesmu i igru, kratke dramatizacije i pokretne igre poslali smo pozdrav jeseni .

 

Tokom proteklog mjeseca, održane su kreativne radionice uz učešće roditelja u svim vaspitnim grupama.

 

  

 

Dragi roditelji,

pozivamo Vas na završne priredbe predškolaca koje će se održati: 

 

U ponedeljak, 18.05. u 18 časova.

Vaspitačice: Jelena Medojević i Nada Kovačević Lalovac

 

U utorak, 19.05. u 9 časova.

Vaspitačice: Nikolina Samardžić i Dragana Odalović

 

U srijedu, 20.05. u 10 časova.

Vaspitačice: Ljiljana Kandić i Nafija Kujović